WordPress 5.1.1

Ny WordPress version 5.1.1 ute

WordPress 5.1.1

WordPress 5.1.1 är nu tillgänglig! Den här säkerhets- och underhållsutgåvan introducerar 14 korrigeringar och förbättringar, inklusive ändringar som är utformade för att hjälpa webbhotellen att förbereda användare för den minsta PHP-versionen som kommer i WordPress version 5.2.

Denna release innehåller också ett par säkerhetsfixar som hanterar hur kommentarer filtreras och sedan lagras i databasen. Med en skadlig kommentar var ett WordPress-inlägg sårbart för så kallad cross-site scripting. WordPress version 5.1 och tidigare påverkas av dessa fel, som är fixade i version 5.1.1. Uppdaterade versioner av WordPress 5.0 och tidigare är också tillgängliga för alla användare som ännu inte har uppdaterat till 5.1.

– Webbhotell kan nu erbjuda en knapp för sina användare att uppdatera PHP.
– Den rekommenderade PHP-versionen som används av meddelandet “Uppdatera PHP” kan nu filtreras.
– Flera mindre buggfixar.

WordPress 5.1.1 är en kortvarig underhållslösning. Version 5.1.2 förväntas följa en liknande kadens med två veckors release.

Har ni redan uppdaterat till version 5.1 är det ganska riskfritt att uppdatera till 5.1.1 då små versionsändringar sällan påverkar större funktioner eller påverkar plugin. Nya version 5.2 som snart släpps kan påverka en del plugin så gör en backup först innan ni uppdaterar.

Related Articles

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • Olof , 2019/03/16 @ 21:56

    Tycker att med nya wordpres har det blivit enklare at skriva och den är snabbare.
    Tack för en bra blogg!
    /olof

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *