AllmäntBloggDesignDigitala PrylarHeminredningInredningJulklappstipsKöptipsNyheterSkönhetSmarta sakerTeknikTips

Årets julklapp – en egen himmel

Inlägget har lästs 2878 gånger

Just som höstmörkret sänker sig över landet lanseras Sky Factorys virtuella takfönster där himlen alltid är vackert blå. Det kanske inte blir årets julklapp för privatpersoner – men företag, kontor, sjukhus och hotell får nu en möjlighet att skapa vackra miljöer med enkla medel.

Sky Factorys virtuella takfönster bildar en himmel och lurar ögat på samma sätt som konstens ”trompe l’oeil”

 

Sky Factorys virtuella takfönster bildar en himmel och lurar ögat på samma sätt som konstens ”trompe l’oeil”. Det är nästan omöjligt att skilja mellan fejk och verklighet. De dagsljusbalanserade fönsterinstallationerna är verklighetstrogna och skapar den behagliga känslan av att faktiskt blicka upp mot en vacker himmel.
Det nordiska mörkret må vara mysigt, men behovet av ljus är också som störst under det mörka vinterhalvåret. Forskning visar att dagsljus och utsikt – verklig som virtuell – leder till bättre och mer stimulerande miljöer som skänker välbefinnande och lugn.
Sky Factorys teknik bygger på att lysrör eller ekonomiskt slimmad LED-belysning belyser ett nät av högupplösta bilder. Bilderna är framtagna med världens främsta teknologi för digitala bilder och anpassas utifrån kundens önskemål och omgivande miljö.

 

Om det t.ex. växer björk utanför byggnaden kan man lägga in just björkträd i bilden och därmed ytterligare förstärka illusionen av verklighet.

 

Nu finns de virtuella takfönstren att köpa i Skandinavien. Förutom takpaneler, finns även väggfönster och det går att få både statiska och rörliga bilder. De monteras i sektioner av takpaneler som är 60×60 cm.
Priset är från 6.125 SEK inklusive moms för ett virtuellt takfönster på 60×60 cm.

 

 

Comment here