AllmäntDesignHeminredningInredningIT-lösningarNetgearSmarta sakerTeknikTips

Ladda smartphones och surfplattor direkt på inredningen

Inlägget har lästs 1550 gånger

Snart kan du ladda din smartphone bara genom att lägga den på köksbänken. Det globala forskningsföretaget DuPont Building Innovations möjliggör nu trådlösa laddningslösningar för smartphones och surfplattor. Genom att integrera strömplattor i materialet DuPont™ Corian®, kan man ladda sin smartphone eller surfplatta direkt på inredningen i såväl hemmiljöer som kommersiella miljöer.

DuPont Building Innovations har anslutit sig till branschkollektivet Power Matters Alliance (PMA), och arbetar ihop med andra PMA-medlemmar med att skapa trådlösa laddningslösningar för smartphones och surfplattor som effektivt kan integreras i bänkskivor gjorda i DuPont™ Corian®.

– Nästa fas vad gäller trådlös laddning är att integrera den i ytorna som används för inredning. DuPont har varit pådrivande i årtionden när det gäller avancerade material och det är ett naturligt steg att arbeta med det globalt kända premiummaterialet DuPont™ Corian®. Samarbetet mellan PMA och DuPont Building Innovations är ytterligare ett steg framåt i PMA: s vision att göra smarta trådlösa lösningar till en självklar del av våra liv, säger Ron Resnick, VD för PMA.

PMA grundades av Powermat Technologies och Procter & Gamble under 2012. I styrelsen ingår även representanter från AT&T, Duracell, Starbucks och den amerikanska regeringens Energy Star (som saknar rösträtt i styrelsen).

– Genom att gå med i PMA visar vi återigen den gränslösa utvecklingskapaciteten hos DuPont™ Corian® för att skapa morgondagens inredningslösningar. Vi har letat efter rätt teknik och rätt partner för att integrera trådlös laddning i DuPont™ Corian®, och vi har hittat detta i PMA. Trådlösa lösningar är grundläggande för den fortsatta utvecklingen av vårt mobila samhälle, och vi ser fram emot att tillgodose nya behov hos företag och konsumenter som vill vara uppkopplade under hela dagen, sade Ruslan Yusupov, global marknadschef för DuPont Building Innovations.

DuPont_Corian_2012_solid_colours_06 DuPont_Corian_countertop_iPhone5_01 DuPont_Corian_countertop_iPhone5_02

Comment here