AllmäntBloggIT-lösningarNyheterUtveckling

IT finns överallt!

Inlägget har lästs 1659 gånger

Nya möjligheter dyker upp hela tiden tack vare IT.

Eller vad sägs om det nya inom matvärlden: pekskärmar som bord på restaurang och ID-nummer istället för mynt i varuautomater.

På skolor i Miami-Dade county i Florida behöver inte eleverna längre betala med mynt för sin lunch i varuautomaterna, de knappar bara in sina ID-nummer. Pengarna dras sedan från elevens lunchkonto och både elever och föräldrar kan se vilken mat som handlats via en nätportal. Maskinerna har ersatt “mat-tanterna” i skolorna men det är ingen dålig mat som serveras för det, eleven kan välja mellan allt från yoghurt till Karibiska wraps. Flera av måltiderna är “designade” av lokala kockar och gjorda på lokalt odlade ingredienser.

Och på den orientaliska restaurangen inamo som ligger i Soho, London har man pekskärmar som bord. Som gäst kan man byta “duk”, kolla menyn, kommunicera med serveringspersonalen och sedan spela spel medan man väntar på sin mat. Man kan också kolla in kvarteret omkring och fundera på vad man ska göra härnäst, titta på och be om notan och till sist ringa taxi – allt via knapptryckningar på skärmen.

[iframe src=”” width=”560″ height=”315″]
>

Comment here