AllmäntBloggNyheterOkategoriserade

Cisco cuts 6500 jobs in streamlining as Profits stalls

Inlägget har lästs 1448 gånger

Säger upp 6500 anställda

Cisco meddelade igår att de säger upp 6500 anställda.

Efter att Cisco rapporterat en minskning av vinsten på elva procent går de ut med meddelandet om att säga upp personal, på alla platser i världen där de har verksamhet.

Hur det påverkar Cisco Sverige har vi inte fått reda på. Enligt Cisco kommer cirka nio procent av alla heltidsanställda bli uppsagda och 15 procent av de som innehar en chefsposition inom företaget. Uppsägningarna beräknas kosta cirka 1,3 miljarder dollar i formen av avgångsvederlag och ersättningar. Cisco tror dock att företaget kommer att kunna spara in den kostnaden under de kommande kvartalen.

Anställda i bland annat USA och Kanada kommer informeras under den första veckan av augusti. Anställda i övriga länder får besked i samordning med lokala lagar och regler, uppger Cisco.

Ciscos aktievärde har under de senaste tolv månaderna minskat med nästan en tredjedel.

Efter gårdagens meddelande föll företagets aktievärde på den amerikanska börsen med 0,15 dollar.

 

 

 

[divider_top]

Webbfabriken har många års erfarenhet av webbdesign och hur man skapar dynamiska, trevliga och lättlästa hemsidor och nätbutiker. Vi utvecklar både egna lösningar, anpassar färdiga eller arbetar i CMS system såsom världens mest populära CMS system, WordPress.

Comments (2)

  1. Hello!
    It’s terrible Cisco has to cut people but that’s the market.
    Thanks for sharing the news.
    /Jonathan drucker

  2. I rellay couldn’t ask for more from this article.

Comment here