BloggSäkerhet

Mars 2010 Security Bulletin Release

Inlägget har lästs 1911 gånger

Idag släpps två viktiga säkerhetsnotiser för de åtta sårbarheterna i Windows och Microsoft Office. Båda notiserna har ett exploaterings index på 1 vilket innebär att ni måste följa dessa och uppdatera så fort som möjligt.

MS10-016 är för en sårbarhet i Windows Movie Maker vilken följer med både Windows XP och Windows Vista. Versionen är 2.1 och 6.0. Version 2.6 är även den sårbar och kan laddas ner fritt via webben. Alla som har version 2.6 installerad kommer få information om uppdateringen via Windows Update.
För att någon ska kunna nyttja sårbarheten måste användaren öppna en speciellt utformad Movie Maker projektfil. Dessa filer har filändelsen .mswmm.

Även Microsoft Producer 2003 är sårbar på samma sätt. Just nu erbjuder inte Microsoft någon uppdatering till detta program och det är därför bäst att ni antingen avinstallerar programmet eller använder Microsoft Fix It för att ta bort associationen för projektfilerna till programmet. På så sätt så öppnas inte programmet om man av misstag öppnar en projektfil som innehåller skadlig kod.

MS10-017

Denna påverkar samtliga versioner av Microsoft Office Excel. Även Office 2004 och Office 2008 för Mac, Open XML File Format Coverter för Mac, Excel viewer programmen samt SharePoint 2007 är sårbar.

Det räcker med att öppna en speciellt utformad fil som innehåller skadlig kod för att datorn ska bli infekterad.

Comment here