fredag, april 19, 2024
HomeBloggVarför man måste ha hög säkerhet!

Varför man måste ha hög säkerhet!

Från IDG:

-“It-systemet i en butik i Helsingfors har råkat ut för dataintrång och mängder med kontokortsnummer har hamnat i fel händer. Upp mot 100 000 personer kan vara drabbade, enligt lokala medier.

Kortnumren har kopierats genom avlyssning av datatrafik och sedan skickats utomlands, enligt den finska polisen. Den svenskspråkiga tidningen Huvudstadsbladet rapporterar att köp redan har genomförts med de stulna korten.

Sedan intrånget upptäcktes ska systemet som hanterar korten ha bytts ut. I vanlig ordning ges löften om att drabbade kunder ska ersättas för eventuella förluster.”

Länk

Detta är ytterligare ett argument på att man måste ha bra koll på sin säkerhet i sina IT system. Så här får det inte gå till.

Har man koll på sina system och anställda, bra och beprövade rutiner samt kontroller minskar man riskerna för att detta ska hända. En mycket viktig sak här är att anlita extern hjälp till att löpande se över rutiner, processer, IT systemen samt säkerheten. Just detta är något som vi är specialister på, att gå igenom ett företag och finna dess brister eller bristande säkerhet.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media